ИЗРОДИТЕЛИ


Една баба поиска дете на 62. Не внуче, не. Поиска свое дете, за пръв път в живота си.
Тя е психиатър. Носи кърваво червило, има леко напрегнат поглед. И има мечта. I have a dream… Намират се лекари. Решават да запишат имената си в статистиката и осъществяват ин витро. Ин бабата.
Овехтелият й организъм някак си объркано решава да забременее, но по едно време усеща, че му писва. Бабата е зле. Лекарите изваждат причинителите.
Те са две, близначета. Полът няма значение. В размер 500 и 900 грама полът наистина няма значение. Нямат и имена. Бабата им вика „малкото” и „голямото”. Била щастлива. Ще се гледат взаимно. Като спре да им сменя пелените те ще почнат да сменят нейните.
Лекарите отварят шампанското, а двете експериментчета започват да се бият за живот. Малкото няма шансове, обаче голямото е пич. Лекарите гордо казват – ако тва се оправи, ще е супер! Е, със сигурност няма да вижда, защото малкото кислород в организма на майката му е прецакал ретината... ама ще е живо, бе! Живо! Аре наздраве!
Този лекар довечера ще се прибере при жена си. Сигурно ще влезе в тоалетната преди да си легне. Ще го извади. Ще го изтръска. Ще се оригне. Ще прави всичко като обикновен човек. Но се чувства като Леонардо.
Искам да му кажа нещо.
Пич, за експерименти като този Леонардо е ползвал трупове.
Лягай при жена си. Тя хърка.
А аз отивам да повръщам.

Коментари

Unknown каза…
...това е най-жестоката и извратена форма на егоизъм, която съм виждал
валкото каза…
лека корекция...зрението го прецаквак кувьозите и недоразвитата нервна система на преждевременно родените. кислородът в тялото си е ок.

иначе съм съгласна.
но както отдаван стана ясно, "лекари" за пари могат да направят всичко...айде да не почвам, че ще ми трябва отделен блог...
أمل каза…
толкова сме извратени, че даже Животът не признаваме за нещо свято вече...поредната прищявка просто
Аз все още повръщам...
Стефан каза…
Браво!! Аз бих го казал още по-грубо!

Оставям настрана, че бабата вече може би не е с акъла си - поне така изглежда. Ама.. докторите?
tvorenia каза…
Още няколко факта:
- жената се сетила за дете след като починала майка й, смятай...;
- лекарят "уважил" желанието й да бъдат 2 деца, въпреки, че знае и рисковете, и шансовете за оцеляване: "волята на пациента е свещена";
Анонимен каза…
Нормално,бе хора!!! Едни изроди раждат изроди,заченати от изроди и изродени от изроди!!!
Смърт за децата-живот за кучетата! Ей това е държавата ни!
Роси каза…
И това доживяхме в страната на абсурдите!То си е за повръщане.........
Tatiana каза…
То бива бива простотия, но това преминава всякакви граници.
Кой Ви дава правото да съдите когото и да било. Прав е Жорж Ганчев като ни характеризира като малък, но много прост народ.
Да не би Вие да и храните и гледате децата?! Не Ви ли омръзна да гледате в чуждото канче...
Нина каза…
Естествено - веднага се намират желаещи да викнат, че родителството е свещено, че тя има право, че сме дребни душици, защото гледаме в чуждото канче, припомнят ни библейското "не съди, за да не бъдеш съден".
Не съдя. Просто разсъждавам. Аз родих на 37. В момента дъщеря ми завършва гимназия. Приета е да учи журналистика. И знам, колко ми е трудно. Колко тревоги имам - ще се справя ли. А съм по-млада от родилката. На нея и предстои, ако дечицата оживеят, тепърва да се грижи за деца със специфични нужди, както е модерно сега да се казва. А когато те станат на възрастта на моята дъщеря, вече ум не ми стига. Тя ще бъде на възрастта на моята майка, за която се грижа от 4 години. А ако тъй наречената мама няма късмета да бъде дълголетница, какво чака тези деца! Да попълнят тъжната статистика на деца в детски домове... В същото време Франкенщайн сигурно е отказал на поне една млада жена да има своя рожба, защото не е успяла да събере пари, за да плати правото си на майчинство.
Пфу. И аз отивам да повръщам.
Весела каза…
Да ме прощаваш, tatiana, но точно ние ще ги гледаме тия деца. Или ти си мислиш, че тая баба ще бъде способна да работи още 18 години за да си издържа децата?!?!?! Нека те светна - ние ще издържаме и бабата (защото пенсията й идва от нашите вноски, което си е нормално и нямам против) и децата й (което вече не е нормално) А замисляла ли си се, че ако не успее да доживее до 18-тата им годишнина, тия деца-инвалиди ще идат в някой мизерен дом и тогава ще са на пълна издръжка на държавата, т.е. на наша. Бабата искала.... но лошите социални решили, че не е наред с главата и отказали осиновяване. Затова пък един доктор, плюл на клетвата си да пази човешкия живот, решил да й направи бебета. Това, че ще са инвалиди е без значение, важното е тоя доктор, както и пациентката му, се показаха по телевизията и станаха известни.

Странното в цялата история е че на 40 годишна жена може да и се откаже инвитро, защото била стара, но 62 годишната самотна старица е в разцвета на силите си и може да има дете.

Че бабата не е с акъла си е ясно и тя не е виновна за това. Но за лекарите участвали съзнателно в създаването на инвалиди извинение няма.
Анонимен каза…
Здравейте,искам да споделя и моите размисли за тази доста шумно рекламирана исте/о/рия.
Да ние сме правова държава? и лекарят е уважил свободата на избор на въпросната лекарка/сигурно и аз бих постъпила така ако съм на мястото на доктора ,щом не е забранено от закона означава ,че е позволено/.
Тук е въпросът за личната отговорност
на лекарката.
Тя ражда тези деца сама и ще ги гледа сама и второ ражда ги на възраст 62.
Много трудно да се отгледа дете когато си сама/знам го от личен опит/.Проблемът даже не винаги са парите,а и възможността да имаш време,желание и когато се връщаш уморена от работа да обърнеш внимание на неговите грижи и да дадеш обич,макар че ти самата може да не получаваш в момента.Когато се срещнах с втория си съпруг разбрах ,че щастливите деца имат щастливи майки и те не са майки самотници.
Вторият момент е възрастта на майката.Дали ще има физически възможност да гледа тези деца?Едва ли не си е задавала този въпрос,но явно емоциите са надделяли.Самотата е лош съветник.
Освен това преди двадесет години ,когато настъпиха уж някои промени в обществото тя е можела да избере да роди дете с нормално зачеване/била е на 42 години/.
Смелостта е хубаво качество,но егоизма не е подходящ за една майка....имала е възможност да избере хиляди варианти да осмисли живота си даже и на този етап/скоро гледах история за една баба от старчески дом ,която е помогнала финансово на абитюриенти от дом за сираци-видях щастието в очите на бабата и на тези абитюриентите/
Тъжна и трудна история ще бъде детството на децата на тази докторка,защото тя сега ще се учи да обича и да живее с други хора.
Анонимен каза…
Tatiana - да, няма ние да и храним и гледаме децата през първите 8 години, но след това тя ще е на 70 и искаш ли да се обзаложиш къде ще са тези деца? Искаш ли да напишеш колко е средно статистическата продължителност на живота в България и след това да сметнеш на колко годинки ще са тези деца, когато "майка" им ще е на тази възраст? Вярно е, че може и да доживее до доста по-голяма възраст, но това вече аз не бих пожелал на тези деца! А ти? Няма да повръщам, както нямам и бог на който да се моля за тях, но наистина се притеснявам за тяхното "бъдеще", макар че не вярвам да имат такова! И да не забравя накрая, Tatiana, според теб на дете първи клас какво му е нужно най-много? Според мен - да му помагаш с ученето, да му държиш ръчичката докато пише или рисува и т.н. Е, дано тези деца станат 5-6 клас преди "майка" им да затрепери толкова, че да не може да им държи ръчичката или да изкуфее дотолкова, че да слушат само старческо "бръщолевене".
Пожелавам лек ден и успехи на всички, а също така и да намалеят лекарските грешки от всякакъв вид в тази държава!
Unknown каза…
Има млади жени чакащи за инвитро, а този изрод, защото е медицинско лице успява да се вреди да успее да забременее. Макар на всички да им е ясно че тези деца ще бъдат без майка в дом, а и както разбрахме и слепи. Без никакъв шанс за някакъв нормален живот.
Анонимен каза…
Аз наистина мисля, че човек не може да промени природата. Може да я стъпче, да вкара водата в канали, да вкамени бреговете, но тя майката природа се изправя от време на време и ни показва че ние само едни паразити по кожата й... Та ние тъпите и самодоволни паразити започнахме да се мислим и за богове... Жена, която е изгубила физическото предназначение на собственото си тяло се присетила милата, видители на 30 не й минало през ума, ама на 62 се сетила. Браво на нея.. А дали се сети, че тези милите две душици ще берат душа, а защо не направи нещо по-добро да отиде да стаме майка/баба/ в SOS детски селища..... Дай Боже всекиму да има дете когато го жела, но на 62 е немислимо....

Популярни публикации