ДЕ Е БЪЛГАРИЯ




Мнозина българи са в плен на патриотарско лицемерие и раболепност към чужди демони от миналото, прикрита зад несръчно измазано, фасадно родолюбие. 

Затова реших днес да ви напиша нещо важно. Такова едно - полагащо основа - щото тя ни се клати напоследък. 


Да, за България ще ви пиша. 


България не е на тия, дето я късат и си я раздават като баница. Не е на тия, дето я точат като руйно вино. Нито на ония, дето я дърпат назад, за да си я поделят в тъмното на миналото. България не е на тия, дето се кълнат в нея, а се кланят на чужди паметници. Не е и на ония, дето я крещят, за да не се чуват лъжите им.


България е твоя. И това означава да дишаш свободно - тъй както говориш. Да си горд не само с това, което си бил, но и с това, което си. Да живееш в мир с различните и в непримиримост с алчните. Да пазиш въздуха и водата - както пазиш децата си. Да имаш силата да стоиш наравно със слабите. Да следваш традициите, без да ги променяш. Да не се срамуваш от родината си, но и да не я караш тя да се срамува от теб. И най-вече - България не е минало! България е просто твоето право на достойно, модерно бъдеще, ТУК и СЕГА.


Да, България е ТУК. Сред съвремието на един континент, в който има единомислещи хора. България е СЕГА, в 2023 година, гледаща само напред и никога назад или встрани. 


Това исках да кажа.  

Ако сте съгласни с мен - споделете текста, допишете го. Нека стигнем до повече хора. Важно е. 

Благодаря. 

Коментари

Популярни публикации